Oppskrift-onsdag: Kanelsnurrer Lavkarbo

Hurra! Oppskrift-onsdag og endelig skal jeg avsløre hva du trenger for å lage en perfekt munnfull til kaffekoppen, gjestene dine eller bare til deg selv ene og alene. Husker dere giflar fra Sverige? Dette var i hvert fall noe jeg spiste mye i ny og ne da jeg var yngre, og jeg husker at en sånn pose forsvant farlig fort i bilen på vei hjem fra Svinesund, for de var så gode! Mine kanelsnurrer minner veldig mye om disse, utrolig gode. De smaker absolutt best når de er helt ferske, oppbevares i brødpose dersom de skal spises dagen etterpå, og så anbefaler jeg at du varmer dem litt i ovnen eller i mikroovnen før de skal spises. Kan fint fryses. So here we go!

__________________________________________________________________________________________________________

ca. 10 snurrer 

2 egg  3 ss. sukrin  1 ts. kardemomme  2 ss. kesam  2 ts. honning rørt ut i 1 dl. varmt vann  2 ss. fiberhusk  1 ts. bakepulver  1 klype salt  40 g. kokosmel  40 g. sesam-mel  40 g. mandelmel  30 g. smeltet meierismør  sukrin gold  kanel

__________________________________________________________________________________________________________

Dette er de mest avanserte ingrediensene i oppskriften, du finner det meste på helsekosten som for eks. Sunkost eller Life. Utvalgte Meny-butikker har også noe av dette, eller du kan bestillte online hos Funksjonell Mat. Jeg har brukt litt av hver meltype, rett og slett fordi jeg ikke hadde nok mandelmel, men jeg tror det skal gå fint å bruke kun mandelmel. Denne oppskriften er mye inspirert (nesten tilsvarende) oppskriften min på boller som du finner både her på bloggen og i boken min, men jeg har gjort små endringer, kuttet ut noe og tilsatt litt nytt, slik at smaken blir mer kanelsnurrete. Men som sagt, jeg tror også det går fint å ta utgangspunkt i den vanlige bolleoppskriften min, som du finner her.

slik gjør du: 

Pisk eggene til eggedosis sammen med sukrin. Bland alt det tørre i en egen bolle og tilsett dette til røren mens du blander. Tilsett etter hvert kesam. Hell honning- og vannblandingen i en tynn stripe ned i deigen mens du blander. Gjør det samme med smøret. Bland godt til det har blitt en fin deig, og la den hvile i ca. 10 minutter før du starter å jobbe med den.

Når deigen har fått hvile, strør du kanel og sukrin gold utover et bakepapir. Lag deretter en pølse av litt deig og klapp den nedi bakepapiret. Press den utover til en passe tykk og lang pølse, og smør den inn med litt kesam eller meierismør. Strø over godt med kanel og sukrin gold før du ruller den sammen og legger den på et stekebrett med bakepapir.

Det hele skal settes inn i forvarmet ovn, 180 grader, i 25 minutter. Se an tiden underveis. Hele huset lukter helt fantatisk etter hvert!

Håper det faller i smak 



173 Responses to “Oppskrift-onsdag: Kanelsnurrer Lavkarbo”

  1. Julie says:

    Fantastisk, dette skal prøves i morgen! Endret kostholdet mitt i februar, da min datter ble født og om det er noe jeg har savnet, må det være hvetebakst.. (smaken, ikke mageondtet!) Boka du er fast inventar på kjøkkenet, blar i den så og si daglig! Takk for inspirasjon!;) God ettermiddag og kveld til deg og dine, Caroline;)

  2. Gro says:

    Til Stine og andre som vil bake med hvetemel :D
    Kanelsnegler:
    50gr. Gjær
    4dl melk
    100 gr mykt smør ( smeltes ikke, ha myke biter oppi melken)
    1dl sirup
    1/4 ts salt
    10-12 dl hvetemel

    Fyll:
    150 gr smør
    1dl sukker
    1 1/2 ss kanel
    Røres sammen før man smører det over leika…

  3. Karoline says:

    Ååå, namnamnamnamNAM – Det der så veldig godt ut! Er veldig svak for bakverk, hehe

  4. Hmmm, sådu baker ut en og en snurr, ikke en alng pølse og så kutter de opp i pposjoner??

    Skal prøve denne. De ser gode ut.

    Så er trikset å ikke spise alle på en gaqng……

  5. cecilie1 says:

    Nå har jeg lurt lenge på hvor det hvite fatet kommer fra? Eller om du kan lage en reportasje om små fat ;)

  6. Anna :) says:

    Halleluja! Dette så godt ut! :D :D Disse skal helt klart lages! Akkurat nuh! :D Tusen takk for fin oppskrift! <3

    Ha en strålende kveld, skjønne du! <3

  7. Emma says:

    Disse så utrolig gode ut – elsker kanelboller. Syns du har så mange fine oppskrifte som jeg har veldig lyst til å prøve ut, men syns det er litt dumt at du bruker så mange ingredienser som ikke er så vanlige å ha i hus. Mener ikke noe stygt med dette og syns det er utrolig bra at du legger de ut og alt det, men kunne ønske du kunne lage noen med litt “vanligere” ingredienser… Har så lyst til å prøve ut så mye som du har lagt ut :) Sånn so disse så veldig gode ut, men har nesten ingen av ingrediensene.. :(

    Klem :)

  8. Kine,Michelle og Martine says:

    Tusen takk for en flott oppskrift. Selv har vi akkurat startet på lavkarbo og gleder oss allerede til å smake på dette, de står i ovnen :) Men vi har et spørsmål, deigen ble ikke like fast og fin som din. Er det noe vi burde tilsette mer av til neste gang for å få det perfekte resultatet? Ønsker deg en fin kveld!

  9. Disse skal jeg prøve i morgen tidlig. Kanskje de faller i smak hos mine små. Takk som deler!

  10. Frida says:

    Hei. De så bare så gode ut. Må si du er flink altså:-) Men kan man bruke kokos sukker til denne? Har en hel pose igjen, og kan man bruke bare mandelmel?

  11. julianne says:

    de så gode ut, må prøve! Men hvordan redigerer du bildene dine?

  12. lene says:

    Hei, hvor mange karber er det i denne deigen/pr stk tror du? Kan regne det ut, men slipper det hvis noen andre vet? Takk!!

  13. Synne says:

    Hei! Er finmalte mandler det samme som mandelmel? Kjøpte en pose med finmalte mandler på helsebutikken iste, så håper jeg får brukt den! Også lurte jeg på om kokosmel er helt ‘most’ slik vanlig mel er, eller ser det ut som kokosmasse? Tusen takk for svar:)

    • Fotballfrue says:

      Nei, det er ikke det samme, dessverre :/ Mandelmel trekker til seg mye mer væske enn malte mandler, det oppfører seg ganske annerledes i bakst. Jeg er ikke noe fan av kun malte mandler, men du kan jo prøve deg frem :) Kokosmelet jeg har brukt er akkurat som mel, og ikke likt det “originale” koksmelet :)

  14. Monica says:

    Nydelige bilder og de så kjempe gode ut!
    Jeg lurte bare på en ting, hvilket redigeringsprogram bruker du på bildene? Utrolig søtt må rosa rammer og hjerter! :D
    Elsker bloggen din!

  15. frkaids says:

    Åååh, det der så utrolig godt ut!! Passer jo perfekt til meg som elsker slikt bollemat og foretrekker en litt sunnere variant! Er bare veldig kjipt at det er så kompliserte ingredienser.. haha! Har sikkert ikke hørt om halvparten av ingrediensene tidligere! Kan du ikke bare komme bort en tur til meg med noen kanelsnurrer? <3<3 hadde gjort meg veeeldig glad ihvertfall!!

  16. Ingvild says:

    Kanskje bare meg dette, men disse smakte virkelig ikke godt. Kan ikke måle seg med kanelboller!

    • Hege says:

      He, he, jeg må si meg enig dessverre… Jeg synes ikke det minnet om boller i det hele tatt, men kan være jeg ikke fikk det til…

  17. Nina MH says:

    Disse så bare himmelsk ut. Griffler hjem fra Sverigeturen er fortsatt min storfavoritt. Jeg lurte på hvordan disse ville blitt med stevia? Jeg syns i grunnen det er vanskelig å bruke det produkte. Og jeg registrerer at du oftest bruker sukrin. Er det en helsemessig vurderine eller rett og slett fordi du foretrekker sukrin fremfor stevia?

    • Fotballfrue says:

      Rett og slett fordi jeg synes sukrin er lettere å bruke i bakst, ettersom det bokstavelig talt kan erstatte sukker :)

  18. Lise says:

    Lagde disse i går, og de var helt fantastisk gode! Jeg brukte yaconsirup i stedet for honning siden det var det jeg hadde hjemme. Tusen takk for oppskrift :) Elsker oppskrift-onsdag <3

  19. Tonje Agate says:

    Det der så utrolig herlig ut! Nå sitter jeg med mycoplasma lungebetennelse, og disse så ut som perfekt trøstemat ;) Er det forresten noe man kan bytte ut mandelmelet med? Allergi nemlig..
    Ellers vil jeg si at du ser helt nydelig ut, jeg hadde akkurat samme magefremgang som deg da jeg var gravid. Og jeg er ikke i nærheten av din form. Og litjpia min var sunn, frisk og flott selv om folk stusset på magemålet mitt de første månedene. Vær glad og stolt over at du kan være så frisk og flott også som gravid. Du er et godt forbilde Caroline :) Ha en fin dag! :)

  20. Ranveig says:

    En spurte over her om hvor mange karbo det er i en slik snurr, men ingen svarte, dårlig synes jeg. Mange her er vel hekta på lavkarbo, eller tar jeg feil? Du som spiser lavkarbo vet det sikkert. Del det er du snill! :)

    • Fotballfrue says:

      Nei, jeg teller ikke karbohydrater, men vet ut fra ingrediensene at det er helt innenfor mitt kosthold :)

  21. Malin says:

    Er det noen spesiell grunn til at du utelater gjær i oppskriftene dine?

    • Fotballfrue says:

      Ingen spesiell grunn, men jeg har ingen erfaring med gjør + bakst med noe annet enn hvetemel, så det er derfor jeg unngår det. Prøvde å lage belgiske vafler (lchf) med gjør en gang, og det ble bare tull.

  22. Elin says:

    Takk for en kjekk blogg med gode oppskrifter og inspirasjon :) Kjøper du produktene i helsekost eller bestiller du på nettet? I så fall hvor? Vet du har nevnt det før, men jeg har glemt det :/

  23. Elin says:

    Beklager! Nå så jeg at du hadde skrevet Funksjonell mat :)

  24. Benedicte says:

    Disse høres fantastisk gode ut. Men jeg er allergisk for honning… Er den veldig viktig, eller kan jeg bytte den ut med noe annet?

  25. M says:

    Takk for oppskrift! Elsker søtt, elsker sunt! MEN tåler ikke nøtter… Syns det er mandelmel i nesten alle sånne sunne varianter av kaker hver gang jeg skal teste det ut :( Samme med frokostblandinger, proteinbarer og brød. Mister motet. Råd til de med nøtteallergi? :) Som funker?

  26. Kristine says:

    Ååå, takk for en super oppskrift! Prøvde disse nå ikveld, og de ble veldig gode! Jeg brukte kokosmel og mandelmel. Nyydelig god smak. Og det ble som du sa, en herlig duft av kanelsnurrer i hele huset :)
    Gleder meg allerede til neste onsdag!

  27. Therese says:

    Har du noen aning om hvor mange kcal det er i en snurr sånn ca? Evt per 100g?

  28. Veronica says:

    Krise her… Driver å lager disse nå faktisk, men deigen ble jo helt løs… :( Går ikke å lGe pøls eller noenting… :(

    • Fotballfrue says:

      SÅ merkelig :/ Har aldir opplevd at deigen ble løs :( Har du fulgt den helt riktig (med smøret på slutten, NB) og brukt akkurat de samme ingrediensene? For da skal det jo ikke skje :)

      • Oda says:

        Det samme opplevde jeg også! Helt umulig å jobbe med deigen. Og jeg fulgte oppskriften etter punkt og prikke. Ble bare flate kanelsnurrer hos meg, haha! Men smaken var jo fantastisk da, og det er jo det som teller til syvende og sist ;)

    • andrea says:

      Brukte du malte mandler eller mandelmel fra iherb? Tror ikke det fra iherb er fettredusert, merker i hvertfall at når jeg baker med det så blir deigen veldig løs. Nå lagde jeg disse med mandelmelet fra funksjonell mat og da ble deigen helt perfekt :)

      De står i ovnen nå! Spent :D

  29. Veronica says:

    Lage pølse, kulle det stå..

  30. Ingrid says:

    Så gode kanelsnurrene var! :)
    Einaste endring eg gjorde var og bytte ut sukrin med stevia, for det
    var det eg hadde i skåpet, fungerte utan problem det :)

    Du stråler om dagane, ha ei fin helg!
    Tusen takk for oppskrift! :)

  31. Kristin says:

    Har et spørsmål mht. din matlaging (det er selvsagt mulig det er besvart tidligere). Har du noen grunnleggende ingrendienser der alltid står i kjøkkenskapet? Der andre kan ha hvetemel og sukker f.eks., hvilke produkter sørger du alltid for å ha tilgjengelig?

    Jeg bruker oftere og oftere LCHF- og Paleo-oppskrifter, men x antall ganger har jeg vært tvunget til å løpe på butikken/Helsekost i siste liten fordi jeg mangler noe. Er riktig nok i en overgangsfase mht. kosthold, så det går seg nok til innkjøpsmessig, men en pekepinn ville vært fint.

    Takk for inspirerende oppskrifter, de bidrar til sunnhet i studenthverdagen:)

  32. Jess says:

    These look really delicious! Should try them ;)

  33. [...] Oppskriften er fra [...]

  34. Sophie says:

    Vet du om man kan tilsette proteinpulver? Eller har det ikke noen hensikt fordi det kanskje blir en såpass liten mengde i hver snurr?

  35. Anita says:

    Hei!
    Lurer på om du vet ca. hvor mange karber det er i en bolle? Er i ketose, så er litt begrenset hva jeg kan spise. Men disse bollene så bare fantastiske ut!!

  36. Pia says:

    Lagde disse sist helg, både min mor, jeg og min venninne slukte alle 13 jeg fikk, på en kveld! :) Det står 13 nye i ovnen nå, men denne gangen brukte jeg litt mer sukrin gold inni + litt “vanlig” sukrin, og 3 bittesmå 86% sjokoladebiter i hver! Prøvd det? Kan ikke vente til de er ferdige..:)

    Tusen takk for oppskrift og inspirasjon! Ser fram til hver onsdag :)

  37. Oppgittbaker says:

    Dette var jo kneike meg umulig! Blir bare ei stor røre!

    • Fotballfrue says:

      Så synd du ikke fikk det til! Har fått tilbakemelding fra de fleste at dette går som smurt, så det har vel gått galt et sted :/ Håper du brukte det fettreduserte mandelmelet. Får lage en video på det en gang :)

  38. Martine says:

    Hei! :) ca hvor mange dl er 40g mandelmel,
    40g sesammel 40g kokosmel?
    Takk for mange gode oppskrifter!!

  39. kristine says:

    Hei du: tips til deg. Du vil nok lykkes.
    Lavkarbo brød

    3dl lunka vann
    Fiberhusk
    Mandelmel
    Sesammel
    Finhakkede nøtter
    Og andre typer mel.
    1egg, romtemperert
    1krm bakepulver
    Klype salt
    evt litt olje, men ikke nødvendig

    rør ut vann og gjær i bolle. Ha i det tørre og tilsett egget. bland til en passe konsistens og ha i mer mel ved behov. La heve i ca en time. Ta bollen på huet over smurtt bakeplate og påse at den er litt jevn i formen. Stek på 180grader i ca 40minutter.
    Lykke til.

    PS. Mer mel enn nøtter er viktig og hevinga er viktig. Hvis ikke blir brødet bare tungt. Godt med litt krydder i brødet. 1ts basilikum er kjempegodt :D

  40. kristine says:

    Annet tips til de som vil ha dem søtere, men nokså sunne, kan bruke sukker ikke sukrin. Kan evt vaniljekesam mager/ original gir en sødme uten så mange karbo :D

  41. [...] Dagens oppskrift er nemlig kanelsnurrer à la Fotballfrue!(Originaloppskriften finner du her.) [...]

  42. Kaja says:

    Dette så helt nydelig ut!! Gleder meg
    til å prøve:) Jeg har ikke en vekt på
    mitt kjøkken for tiden, så jeg lurer på;
    vet du hvor mye disse ingrediensene
    er i desiliter? Har prøvd å sjekke mange
    omgjøringssider, men vanskelig å vite
    hva det er jeg skal sammenligne med,
    da det kun står vanlig vel, sukker osv.
    på slike sider. Jeg tenkte jeg skulle lage
    disse i ettermiddag, så krysser fingrene for
    svar fra deg! :)
    Ha en strålende dag!

  43. Karoline says:

    Hei Caroline!
    Er det mulig å droppe Sukrin gold i oppskriften? Har alle de andre ingrediensene :)

  44. Miriam Christine says:

    Hei!
    Jeg har laget disse nå, og det ble bare helt nydelig på smak! :) Bedre sent nn aldri, eler hva? hehe! Blir nok gjenntatt flere ganger hjemme hos oss denne oppskriften. En av de mange du har lagt ut :) Jeg har funnet ut de siste årene at jeg er allergisk mot både det ene og det andre, og nesten gitt opp flere forsøk på diverse bakinger, for når gullerotkaken smaker prim er det ikke særlig stas! Men dette ble fantastisk, så jeg må bare få takke deg for at du legger ut slike oppskrifter! Virkelig! :)

    Men til spørsmålet.. Jeg har ikke så veldig mye erfaring med sånne ingredienser enda, så vet du om det skal ha noen betydning for om de kan fryses ned? Synes det hadde vært så greit å hatt “på lur” til uventede gjester eller noe sånt. Håper på svar! :)

    Lykkelig klem fra Miriam!

  45. Stine says:

    Hei Karoline!

    Jeg er ganske ny på dette med lavkarbo, men tenkte at disse måtte jeg prøve. Og jeg satte i gang med stor iver og gledet meg til resultatet. Det ble så som så.. For det første klarte jeg ikke få de tynne og fine, for deigen bare revna og satte seg fast OVERALT. Så da lagde jeg de litt tykkere, noen som resulterte i et deigete resultat :/ Har du noen gode tips?

    Klem fra Stine

  46. Kerttu says:

    Hey!
    Could it be possible to have your healthy recipes in english or even in swedish?
    It would be perfect to try these!:)

  47. Isabella says:

    Hei Caroline,

    Jeg elsker kanelsnurrene! Men jeg må være forsiktig med melkeprodukter pga intolleranse mot melkeprotein. Jeg kan fint bytte ut smøret med smør uten melk, men har du tips til hva jeg kan bruke i stedet for kesam? hilsen Isabella

Leave a Reply